Bekendmaking kortverhalenwedstrijd 2020-2022

Bekendmaking kortverhalenwedstrijd 2020-2022

op 30 januari 2023 om 15:33

Zondag 22 januari 2023 was het moment om de inzendingen te presenteren en de laureaten te huldigen, met de beloofde prijzen bovenop …

En toen viel het stil… In de wisseling van 2020 naar 2021 organiseerde Davidsfonds een kortverhalenwedstrijd als creatieve remedie in de stilgevallen corona-wereld, zeg maar een ‘speciale literaire operatie’. Wat we toen nog niet wisten was dat in het voorjaar 2021 de wereld helemaal op slot ging. Inzendingen waren er wel maar we konden er niks mee aanvangen. We moesten in ons ‘kot’ blijven.

Papier is echter geduldig. Nu, na een aantal jaren uitstel kon het weer.

Geen betere gelegenheid dan in het spoor van Toast Literair al dat ingezonden literaire moois te presenteren. Zondag 22 januari 2023 was het moment om de inzendingen te presenteren en de laureaten te huldigen, met de beloofde prijzen bovenop … Eindelijk!

De laureaten:

Eerste prijs: Roland Minten, Halen                                    
Eerste prijs: Roger Dooms, Herk-de-Stad 
Derde prijs: Greta Adriaens, Herk-de-Stad

De kortverhalen:

De aanwezigen bij Toast Literair kregen de ingezonden kortverhalen al in primeur voorgesteld tijdens de mooie en intieme voorstelling ‘Adem’ op zondag 22 januari 2023. Graag willen wij deze luisterrijke literaire pareltjes vol verbeelding delen met iedereen die het lezen wil delen. (Document in pdf formaat - klik op de link)

Oorlog... Een uitkomst? [Kortverhaal 1 door Roland Minten]

De knop - [Kortverhaal 2 door Roger Dooms]

De stad slaapt. Alles gaat goed. Welterusten... - [Kortverhaal 3 door Greta Adriaens]

Sylvain - [Kortverhaal 4 door Bart Gruyters]

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit