Thrillerauteur Marina Theunissen over haar nieuwste boek “Drogbeeld”

Thrillerauteur Marina Theunissen over haar nieuwste boek “Drogbeeld”

Verslag van een geslaagde avond over het geschreven woord.

op 15 september 2023 om 18:33

Bibliotheek Herk-de-Stad en Davidsfonds maakten tijdens een gezellige avond op 12 september 2023 kennis met Limburgs auteur Marina Theunissen en haar nieuwste boek ‘Drogbeeld’.

Kleuterleidster, verhalenverteller, poppenkastacteur, clownerie, buikspreekster, acrobate, mimespeelster, podiumartieste… Marina Theunissen is altijd een creatief en bezig woordkunstenaar geweest. In totaal publiceerde Marina Theunissen negen jeugdverhalen die erg succesvol waren bij de jongeren. Maar kinderen werden groter en de verhalenschrijfster groeide mee. Met de leeftijd mocht het allemaal wat spannender en in 2020 kwam haar literaire veelzijdigheid helemaal tot uiting met 'Mathilde', een psychologische thriller voor een volwassen publiek. 'Digitale Engel' en nu haar voorlopig laatste pennenvrucht 'Drogbeeld' vormden een spannend vervolg…

 Cover boek Drogbeeld

Deze lezing was een sympathieke en leerrijke ontmoeting met de auteur Marina Theunissen en haar passie voor het gesproken en het geschreven woord. Dat etaleert zij overvloedig in haar boek ‘Drogbeeld’, een spannend verhaal over hoofdpersonage Aline die op haar vlucht van Frankrijk naar België een geheim meeneemt dat ze krampachtig zal verbergen voor de buitenwereld.

Het was een fijne, gezellige avond. Zoals we in Vlaanderen zeggen: ‘het deed deugd!”. Het onverwachte optreden van buikspreekpop Viktor op het eind van de avond en de twee illustere acteurs uit het publiek zorgden voor een verrassend en ludiek sluitstuk.

 Info: bibliotheek@herk-de-stad.be en Davidsfonds: davidsfondshds@gmail.com

Marina Theunissen

Als jong meisje schreef ze op feesten al lange brieven over de feestvarkens, altijd in rijmvorm. Haar poppenkastvoorstelling, versjes en themaverhalen sproten voort uit haar eigen fantasie. Naast de kleuterklas trok zij jarenlang langs scholen, bibliotheken en alle mogelijke podia om haar kinderverhalen te vertellen. Steeds in gezelschap van Viktor, haar onafscheidelijke buikspreekpop die dikwijls de sleutel was tot de gesloten kinderharten.

Eenmaal de deur van de kleuterklas dicht getrokken kwam haar droom om te schrijven weer boven met een eerste boek ’De zeven Levels’. Sindsdien heeft Marina Theunissen in totaal negen jeugdboeken en drie thrillers voor volwassenen op haar palmares.

Drogbeeld

In ‘Drogbeeld’ is Aline het hoofdpersonage. Zij leidt een getormenteerd leven, getekend door een foute opvoeding, misleiding en onverwachte situaties. Aline is een jonge vrouw die aanvankelijk naar zuiverheid en eerlijkheid streeft maar daarin voortdurend gehinderd wordt door de afgrijselijke ervaringen die ze moest meemaken als tiener. De gebeurtenissen wegen zo zwaar dat Aline evolueert naar een persoonlijkheid die ze amper kan controleren wanneer ze voor een nieuwe situatie geplaatst wordt. Dit is ook het geval wanneer ze trouwt met Sebastiaan. Meer en meer wordt zij een ongrijpbaar personage dat op de rand van de waanzin sluwe plannen bedenkt, niemand spaart en in alles toch een beetje rationeel blijft.  

Het boek kent een hoogtepunt wanneer het geheim en de jeugdervaringen van Aline ontsluierd worden.

Drogbeeld is beschikbaar in de bibliotheek van Herk-de-Stad en te koop bij de auteur [theunissen.marina@telenet.be] of in de boekhandel. 

Sfeerbeeldjes

Marina Theunissen 2  Marina Theunissen 4  Marina Theunissen 5

Marina Theunissen 1  Marina Theunissen 6  Marina Theunissen 3

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit