Verslag Feest van de Vlaamse Gemeenschap 2023

Verslag Feest van de Vlaamse Gemeenschap 2023

- Feest van de Vlaamse Gemeenschap zaterdag 8 juli ‘23 - Eucharistieviering zondag 9 juli ‘23

op 24 augustus 2023 om 16:26

11 juli is de jaarlijkse hoogdag voor Vlaanderen. Naar goede jaarlijkse traditie vieren we dan het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, samen met alle Vlaamslievende Herkenaren. Dit jaar was dat niet anders. Voor de gelegenheid bliezen we verzameling op zaterdag 8 juli 2023 aan het charmante Prieel in het al even mooie park Olmenhof.

Na de verwelkoming door de cultuurschepen Toon Durwael, de officiële feestrede door Davidsfonds erevoorzitter Marc Mellen en een heildronk door CAR-voorzitter Roger Vandereyt klonken we samen op ons dierbaar Vlaanderen en bezegelden de plechtigheid met een waardige 'Vlaamse Leeuw.

 Als tweede hoogtepunt van de avond sloten we daarna aan bij de intussen befaamde prieelconcerten van de Herkse cultuurdienst met de voorstelling van Jan De Smet, voorman van 'De Nieuwe Snaar' in illo tempere, notoir muziekkenner, componist en multi-instrumentalist. Met zijn programma ‘Sing Along’ trakteerde hij ons samen met enkele topmuzikanten op een bloemlezing van meezingbare liederen, telkens Vlaamse versies uit binnen- en buitenland.

 Even traditiegetrouw als het culturele feest werd op zondag 9 juli 2023 ook een eucharistieviering opgedragen ter ere van de Vlaamse Feestdag. Deze viering vond plaats in de parochiekerk Sint-Martinus en werd opgeluisterd door het parochiaal zangkoor Sint-Martinus onder leiding van Hugo Adams en organist Yves Vrijens.

11 juli heeft voor ons altijd en uitdrukkelijke boodschap van cultuur en samenzijn. Dat blijft anno 2023 onverminderd van kracht. Het resultaat was een schone avond, een schitterende Vlaamse Feestdag. En veel blije gezichten.

 Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt georganiseerd door Davidsfonds Herk-de-Stad samen met de gemeentelijke CultuurAdviesRaad en ondersteund door het gemeentebestuur.

Met dank ook aan APL FotoCollectief, Jean Busselen, voor de mooie foto’s.

      SS6A6343      SS6A6353      SS6A6347

 SS6A6354 SS6A6377  SS6A6338 

 De Nieuwe Snaar SS6A6389

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit