Op reis door de Belgische biercultuur

Op reis door de Belgische biercultuur

“Proef met Ben”

op 15 februari 2023 om 20:00

Tijdens onze ontdekkingstocht doorheen de Belgische biercultuur was gepassioneerd biersommelier Ben Vinken gids van dienst. Ben Vinken is met grote voorsprong Vlaanderens expert ter zake, bekend van diverse tv-programma’s, auteur van meerdere biermagazines en boeken en adviseur bij Prik en Tik is. De juiste man op de juiste plaats dus.

Doordrenkt met zijn uitgebreide kennis over het uitgesproken rijke pallet van Belgische bieren en eigenlijk van de halve wereld nam hij ons mee doorheen de geschiedenis van de biercultuur. Onderwijl mocht de degustatie van al dat lekkere gerstenat niet mankeren natuurlijk.

20230215_211640 a

Vijf verschillende bieren hebben we geproefd. Vijf brouwsels, vijf keer prijs: mooi in balans, eerlijk, fris, bitter, krachtig, blond, donker, fruitig, aromatisch, geurig in de neus… Stuk voor stuk waren deze bieren effenaf lekker met telkens een eigen uitgesproken karakter en persoonlijke smaak.

Saison d’ Ardennes Bière Sauvage 5,5%

Buffalo Belgian Bitter 8%

Herkenrode Vesper 9%

Westmalle Trippel 9,5%

Gouden Carolus Classic 8,5%

Waar een kleine landje groots in is…

Tijdens de degustatie hebben we ook geleerd dat er in ons land niet minder dan om en bij

3500 bieren worden gebrouwen. Nog een tijdje te gaan dus.

Met de smaak naar nog in de mond gingen we na de degustatie tevreden en voldaan huiswaarts.

’t Was gezellig, sfeervol, smakelijk en leerrijk…

20230215_193515 20230215_193534 20230215_200516

 

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit